Slikanje klikerima

04/06/2022 Za decu 2077 Views
Slikanje klikerima je zabavna metoda uz pomoć koje je moguće napraviti interesantne dezene na papiru. Evo kako se to radi.

Slikanje klikerima je zabavna metoda uz pomoć koje je moguće napraviti interesantne dezene na papiru. Iskoristite klikere kao male pomoćnike da  napravite originalni papir za uvijanje poklona  ili čak pravo malo umetničko delo.


Potreban alat: klikeri, poklopac od kartonske kutije, tempere

Potreban materijal: papir


Beli papir

Format papira može biti proizvoljan. Važno je da nabavite ili napravite kutiju sa niskim stranicama koja će imati iste dimenzije kao i papir. Za ovu priliku koristili smo poklopac od kutija za cipele u koji tačno staje papir dimenzija A4.


Bojenje klikeraŠto više klikera ofarbate slika će biti interesantnija

Sledeće što treba da uradite je da klikere uvaljate u farbu. Mi smo koristili tempere ali možete da koristite bilo koju tečnu boju. U ovom slučaju jedan kliker po boji. Mnogo efektnije slikanje klikerima će biti ako obojite više klikera istom bojom.


Šareni klikeri na belom papiru

Sada polako prebacite sve klikere na papir koji ste pričvrstili selotepom za kutiju. Bitno je da papir fiksirate za kutiju kako se ne bi pomerao prilikom slikanja.


Slikanje klikerima

I došli smo do najvažnijeg dela… slikanje. Kako se ono izvodi? Protresite kutiju u svim pravcima, vozajte klikere na sve strane. Klikeri će ostavljati za sobom trag raznih boja, međusobno će se sudarati i na taj način praviti jedinstvenu i neponovljivu šaru na papiru.


Beli papir na kojemu su klikeri

Pored ovog opisanog postoji još jedan pristup. U ovom slučaju klikeri se ne boje, već se svi klikeri postave u kutiju a onda se poja nanese direktno na papir. Isto se kotrljaju klikeri po papiru a onda oni prelazeći preko boje raznose je po papiru. Za ovu metodu je potrebno više klikera kako bi boja bila ravnomerno nanešena. Mi smo koristili 15 komada.


Dva šarena papiraDva stila, dva dezena

Ove dve metode prave i dva različita dezena. Slika koja je rađena prvom tehnikom (slika desno) se satoji od raznobojnih linija. Druga metoda (slika levo) stvara sliku sastavljenu od raznobojnih tačaka i kratkih crtica. Kosistite metodu koja Vam se više sviđa.

Related articles