Slikanje novinskim papirnom

07/06/2020 Procedure , Za decu 2643 Views
Da li znate da se od novinskog papira može napraviti slika? Evo objašnjenja korak po korak kako se to radi.

Ukoliko želite da se bavite kreativnim radom, da nešto naslikate ali nemate previše talenta za to evo rešenja za Vas. Uz nekoliko sitnica možete da pravite interesantne slike.


Potreban alat: makaze

Potreban materijal: beli papir, novinski papir, lepak


beli papiri sa siluetama

Prvo što Vam treba je tema za slikanje. Možete sa interneta skinuti siluete tekstova, oblika ili kao u našem slučaju likova iz crtanih filmova. Naravno možete i sami da pokušate da nacrtate neke oblike ili likove. Sve u svemu to treba da odštampate ili nacrtate na običnom papiru. Mi smo uzeli format papira A4 ali može da bude i veći i manji.


novinski papir

Sledeći materijal koji Vam je potreban je novinski papir. Može biti bilo koji novinski papir ali lepši izgled slike daje onaj kvalitetniji, sjajni na kojem se štampaju časopisi


Novinski papir isečen na trake

Taj novinski papir isecite na trake širine 1 cm. Ni širina nije precizno definisana, mi smo uzeli da bude 1 cm. Papir možete da sečete makazama ali sa skalpelom ide mnogo brže.


zalepljene trake novinskog papira na beli papir

Sada, papir na kojem ste odštampali siluetu odabranog predmeta ili lika iz crtaća okrenite tako da je suprotna, bela strana okrenuta prema Vama. Na tu belu stranu (poleđina Vaše slike) lepite trake novinskog papira jednu pored druge. Važno je da trake budu izmešane tako da površina koju formirate lepljenjem traka bude što šarenija. Trake možete lepiti uspravno, horizontalno, koso, kako god želite. Mi smo koristili običan lepak za papir.


sečenje belog papira po linijama

Kada se lepak potpuno osušio, makazama isecite papir, zajedno sa nalepljenim trakama, po linijama koje ste štampali ili nacrtali.


vini pu

Ovako dobijene oblike zalepite na neku pozadinu i dobićete dekorativni predmet. Mi smo napravili Vini Pua sa njegovim omiljenim ćupom meda.

Related articles