Sneško od štipaljke

26/12/2020 Projekti , Za decu 1484 Views
Sneško od štipaljke

Za ukrašavanje novogodišnje jelke biramo razne ukrase koji su povezani sa zimom. Ništa zimu i zimske radosti ne predstavlja bolje od sneška. Evo kako od obične štipaljke možete napraviti ukras za novogodišnju – sneško od štipaljke.


Potreban alat: lepak za drvo, termo-lepak, flomaster, akrilna boja

Potreban materijal: gumice za dihtovanje, drvena štipaljka, čačkalica, crveni konac,


gume za česmu

Prvu stvar što ćemo napraviti za sneška je šešir. Kao i svaki snešto tako i ovaj sneško od štipaljke mora imati šešir.Pustite maštu na volju i pronađite neki materijal od koga možete da napravite mali šeširić za sneška. Mi smo inspiraciju našli u gumicama za dihtovanje u česmi.


mali gumi šešir

Lepkom za gumu smo sastavili jednu širu i dva uže gumice i dobili smo odgovarajući šešir. Pošto su gumice crne boje nema potrebe za farbanjem šešira.


rastavljanje štipaljke

Sada je na redu telo sneška. Za telo ovog neobičnog sneška poslužiće drvena štipaljka. Rotirajte lamele štipaljke i rastavite je na dva dela. Opruga Vam ne treba, ostavite je za neki drugi projekat.


nanošenje lepka za drvo na štipaljku

Na ravni deo lamele nanesite tanak sloj lepka za drvo celom širinom.


lepljenje štipaljke

U kanalić postavite čačkalicu kojoj ste odsekli oštre krajeve. To će biti ruke sneška.


lepljenje štipaljke

Pre nego što sve preklopite drugom lamelom od štipaljke na kraj postavite konac na kojem će ukras sneška da visi. Čvrsto stegnite obe lamele dok se lepak ne osuši.


farbanje štipaljke

Kada je lepak očvrsnuo vreme je za farbanje. Sneška ofarbajte belom akrilnom bojom,


Lepljenje štipaljke sa termo-lepkom

Kada se boja osuši na vrh štipaljke nanesite malo termo-lepka


snešto od štipaljke

Kroz gumeni šešir provucite kanap i fiksirajte šešir na glavi sneška. Gume za česmu imaju na sredini rupu tako da šešir ima prigodnu rupu za provlačenje konca. Ukoliko Vaš šešir nema rupu napravite je uz pomoć igle ili šila.


Crtanje dugmića na snešku od štipaljke

Ostaje Vam na kraju samo da crnim flomasterom nacrtate oči, usta i dugmiće snešku i naravno nos crvenom bojom.


Sneško od štipaljke

Svaki sneško živi na hladnoći i treba mu šal. Šal napravite tako što ćete crveni konac od vune obaviti oko vrata ovom snešku. I to je to. Za nekoliko minuta ste napravili neobičan ukras za novogodišnju jelku. Slavlje može da počne.

Related articles