Stoni fudbal

12/01/2020 Projekti , Za decu 4125 Views

Stoni fudbal je izuzetno popularna i zanimljiva igra. Jednako je interesantno igrati je i pojedinačno kao i u paru. Pronađite slobodnog vremena i provedite ga kvalitetno sa svojom decom. Predlažemo vam da zajedno napravite stoni fudbal od stvari koje možete naći u kući


Potreban alat: Klešta, makaze, termo lepak

Potreban materijal: kutija, držači za cveće, štipaljke, ping pong loptica


plastični držač za cveće

Sve što vam je za to potrebno prikazano je na fotografiji.


sečenje plastičnog držača za cveće

Prvo treba napraviti ručke. Za to vam je potreban držač za cveće. Alternativno možete koristiti i šipku drvenih tiplova. Držač za cveće presecite na dva dela kao što je prikazano na slici.


stoni fudbal

Nakon toga premerite da li odgovara širini kutije kojom raspolažete. Odredite koje ćete delove ostaviti, a koji su vam suvišni.


stoni fudbal

Izgled gotovih ručki sa graničnicima koji onemogućavaju ispadanje iz ležišta. 


pravljenje stonog fudbala

Sada na kartonskoj kutiji odredite mesta za rupe kroz koje ćete provući ručke za igranje. Važno je da rupe budu dovoljno visoko da ručke sa pričvršćenim igračima (štipaljkama) ne dodiruju dno kutije tokom okretanja, a takođe i da ne budu previsoko kako bi igrači mogli da udare (šutnu) lopticu.


stoni fudbal

Nakon što su probušene rupe za ručke potrebno je proseći otvore za golove sa obe strane kutije. Vodite računa da go bude dovoljno visok da kroz njega može da prođe loptica, a da ne bude previsok kako ne bi previše oslabio konstrukciju kutije.


pravljenje stonog fudbala

Kada je teren spreman, na ručke zalepite igrače (štipaljke) kako se ne bi pomerali prilikom udaranja loptice. Ovo možete uraditi termo-lepkom ili bilo kojim drugim lepkom. Tečna plastiga je zgodna zbog toga što ne moramo kao kod lepkova da čekamo duže vreme da se stegne već je ručica sa igračima odmah spremna za upotrebu.


stoni fudbal

Postavite ručice sa igračima u za njih probušene rupe tako što ćete provući prvo duži, a potom kraći deo ručke.


stoni fudbal

Izgled gotove igre. Preostaje vam da nakon uživanja u izradi sada uživate u igri i velikim pobedama vašeg deteta. Ukoliko se odvažite da napravite “ozbiljniji” stoni fudbal predlažemo da pogledate stranicu na sajtu instructables living.

Related articles