Ukrašavanje kutije dekupaž tehnikom

23/01/2019 Procedure 5442 Views
Praznici su na pragu, a sa njima i vreme pripreme i davanja poklona dragim osobama. Pokloni napravljeni sopstvenom rukom najviše vrede.

Praznici su na pragu, a sa njima i vreme pripreme i davanja poklona dragim osobama. Kupljeni pokloni su lepi i imaju svojih draži, ali pokloni napravljeni sopstvenom rukom i pri tom namenjeni određenoj osobi biće vredni bez obzira koliko vremena protekne od trenutka poklanjanja.


Potreban alat: makaze, šrafciger

Potreban materijal: drvena kutija, salvete, lepak


drvena kutija, lepak, šarena salveta

U ovoj foto priči pokazaćemo kako da dekupaž tehnikom ukrasimo drvenu kutiju koja se kasnije može koristiti kao ukras, kutija za nakit, sitnice i slično.Na fotografiji je prikazan potreban materijal: drvena kutija, salveta i lepak za papir.


salveta

Za početak pripremite salvetu tako što ćete štampani gornji sloj odvojiti od donjeg sloja salvete. Dalje nam je potreban samo štampani gornji sloj.


salveta na drvenoj kutiji

Salvetu postavite na kutiju onako kako vam to odgovara – kako bi na kutiji ostao deo šare koji želite – a onda opsecite višak.


demontiranje ručkice sa drvene kutije

Ukoliko bi vam pri lepljenju i dekorisanju kutije mogli zasmetati pojedini delovi njenog okova možete ih, uz pomoć šrafcigera,  skinuti i kasnije vratiti kako bi ste olakšali sebi rad.


nanošenje lepka na drvenu kutiju

i nalepite komad salvete pripremljen za tu stranicu.Kada ste pripremili sve potrebne delove salvete počnite sa lepljenjem. Premažite stranicu kutije lepkom…


nanošenje lepka na drvenu kutiju

i nalepite komad salvete pripremljen za tu stranicu.


lepljenje salvete na drvenu kutiju

Izgled zalepljene salvete na stranicu…


ukrašavanje kutije dekupaž tehnikom

…i na poklopac kutije.


ukrašavanje drvene kutije dekupaž tehnikom

Kada zalepite sve potrebne delove kutiju možete dodatno ukrasiti dodavanjem okova na uglove kutije. U slučaju da je potrebno da se kutija pre lepljenja salvete ofarba za to koristite akrilnu boju, a u koliko želite da dodate sjaj, kutiju na kraju možete prelakirati.Sav potreban materijal može se naći u prodavnicama specijalizovanim za prodaju materjala za dekupaž ali i u bolje snabdevenim farbarama ili knjižarama.

Related articles