Ukrasna sol

23/01/2019 Procedure , Za decu 4175 Views
Ukrasnu so često viđamo u lepo dekorisanim prostorima. Ako je želite ne morate da je kupujete, napravite je.

Najčešće je u posudi više slojeva različitih boja koje se uklapaju sa bojama korišćenim u prostoru bez obzira na to da li su to boje koje preovlađuju ili kontrastne boje kako bi se dočarali detalji ili skrenula pažnja na određen deo prostora.Često su ovakve posude podloga za sveću ili manju saksiju, a mogu se videti i staklene posude sa slojevima soli bez ikakve druge funkcije osim ukrasne.


Potreban alat: rende

Potreban materijal: krede u boji, zip kesice, ukrasna staklena posuda


sol, rende, krede u boji

S obzirom na to da u koliko poželimo da neku iole veću posudu dekorišemo ukrasnom solju biće nam potrebna značajna količina novca. Zbog toga vam u ovoj foto priči pokazujemo kako da napravite ukrasnu so po sistemu uradi sam. Sve što vam je potrebno prikazano je na fotografiji: krede u boji, so, rende i zip kesice (nije obavezno).


rendanje krede u boji

Prvo je potrebno da na najsitnijoj strani rendeta izrendate krede u boji. Predlažemo vam da kupite debele krede u boji ili da ih sami napravite kao što smo to objasnili u foto priči pod nazivom krede u boji


dodavanje soli u plastičnu kesu u kojoj se nalazi crvena kreda

Kada ste izrendali boju koja vam je potrebna, sipajte je u zip kesicu i dodajte so. Soli sipajte bar onoliko koliko ste sipali izrendane krede.


sol i crvena kreda u kesi

Kada ste dobro promućkali kesicu dobili ste ukrasnu so u željenoj boji. Boja je jasna i ujednačena. Sada je spremna za upotrebu u dekorativne svrhe.


ukrasna sol

Primer dekorativne posude u kojoj se nalazi ukrasna so prikazan je na fotografiji. Naravno u koliko želite da pored ukrasne ova posuda ima i praktičnu primenu možete u nju dodati sveću ili minijaturnu saksiju sa kaktusom ili nekom drugom biljkom.

Related articles