Uvijanje poklona

13/01/2020 Saveti 3289 Views

Možda ste pomislili da je izbor savršenog poklona najteži deo posla? Izbor poklona je skoro jednako važan kao i izbor i način pakovanja. Pakovanje poklona ne mora uvek da podrazumeva sjajni papir za raznim dezenima i obavezna mašnica. Zbog toga smo odlučili da vam u ovoj foto priči pokažemo još jedan način za uvijanje poklona. Sa originalnim načinom uvijanja poklona i običan novinski papir može da posluži kao odličan ukras Vašem poklonu. Ovaj način uvijanja poklona koristi se u Japanu. 


Potreban alat: makaze

Potreban materijal: ukrasni papir, selotejp


uvijanje poklona

Kada uvijete nekoliko poklonana ovaj način videćete da je on značajno brži od načina koji se kod nas uobičajeno koristi. Uskoro ćete krenuti sa umotavanjem od malih do velikih prazničnih poklona na ovaj način. Na slici je prikazano sve što vam je potrebno, kutija koju treba da uvijete ukrasni papir i selotejp. Što se tiče ukrasnog, odnosno ambalažnog papira on je uglavnom istog kvaliteta ali ako možete da nađete različite debljine birajte deblji. Neki ukrasni papiri sa druge strane imaju odštampanu mrežu. Ove linije služe da bi se papir lakše ravno isekao.


uvijanje poklona

Kutija se postavlja na papir po njegovoj dijagonali za razliku od “našeg” načina gde kutiju postavljamo paralelno sa ivicama papira. Jedan ugao papira presavijemo preko kutije i zalepimo za nju.


uvijanje poklona

Zatim, deo papira koji je ostao sa leve strane kutije …


uvijanje poklona

…presavijemo prema desnoj strain  i  pričvrstimo selotejpom


uvijanje poklona

Potom, ostatak papira sa desne strane kutije


uvijanje poklona

presavijemo prema levoj strain i pričvrstimo selotejpom.


uvijanje

Nakon toga ostratak papira koji  se nalazi sa gornje strane kutije


pakovanje

…. presavijemo nazad, na dole, i pričvrstimo selotejpom. I to je to. Ako i dalje preferirate klasičan način pakovanje možete na sajtu CountryLiving pogledati objašnjenje korak po korak.


Zapakovan poklon

Na ovaj način uvijanje poklona je završeno, a u koliko je potrebno možete još po negde papir učvrstiti selotejpom. Kao što vidite, umotavanje poklona je veoma jednostavno. Ostaje Vam samo da vežbate. Spremite nekoloko poklona za najdraže ljude u Vašem životu. I zapamtite, ponekada najjednostavniji pokloni izgledaju najbolje. Koristeći ovaj način uvijanja, vaš poklon će biti primećen i pre nego što bude otvoren!

Related articles