Vrata na dodir

23/01/2019 Procedure 9375 Views
Otvaranje vrata plakara, komoda i kuhinjskih elemenata na dodir je moguće napraviti prilikom izrade samih elemenata ili ugraditi mehanizam naknadno. Pogledajte kako se to radi.

Otvaranje vrata plakara, komoda i kuhinjskih elemenata na dodir je moguće napraviti prilikom izrade samih elemenata ili ugraditi mehanizam naknadno. Mehanizam nije skup, košta koliko i jedna ručica, a daje mogućnost svim uradi sam majstorima da sprovedu u delo svoje zamisli i naprave komad nameštaja baš onakav kakav su zamislili.


Potreban alat: Šrafciger

Potreban materijal: mehanizam za otvaranje


mehanizam za otvaranje vrata

Izgled mehanizma za otvaranje vrata na dodir prikazan je na fotografiji.


obeležavanje mesta za bušenje rupa

Donji deo mehanizma je njegova podloga koja se lako odvaja od njega. Podloga je prikazana na fotografiji. Prilikom montaže podlogu postavite na mesto na kome želite da ugradite mehanizam i obeležite potrebne rupe za montažu.


montiranje mehanizma za otvaranje vrata

Šrafovi za montažu su standardni šrafovi za iverica ili medijapan. Ono o čemu treba da vodite računa je dužina šrafova kako ne bi probili na drugu stranu materjala i oštetili vidne površine komada nameštaja. Šrafovima pričvrstite podlogu mehanizma za stranicu na koju naležu vrata.


montiran mehanizam za otvaranje vrata

Izgled pričvršćene podloge mehanizma.


montiran mehanizam za otvaranje vrata

Na podlogu postavite mehanizam i laganim pritiskom žabice podloge će ga učvrstiti u pravilan položaj.


mehanizam za otvaranje vrata

Pritiskom na polugu mehanizma ona se izvlači i uvlači. Kada je poluga u izvučenom položaju njena dužina se može podešavati okretanjem njenog vrha u levo ili desno.


vrata na dodir

Nakon što ste podesili dužinu poluge, vratite je u uvučeni položaj i zatvorite vrata. Sada isprobajte funkcionalnost. Kada vrata pritisnete u blizini mesta gde je montiran mehanizam…


vrata na dodir

…ona se otvore.

Related articles