Zmija od kartonskih rolni toalet papira

29/12/2019 Za decu 3002 Views

Zmija od rolni toalet papira je još jedan način da na kreativan i zanimljiv način iskoristite odbačene kartonske rolne toalet papira. Pored ovoga, ovo je jedan od projekata koji možete da radite zajedno sa decom i to onom malom.


Potreban alat: čekić, flomaster, četkice, lepak, makaze, nitne, probijač

Potreban materijal: kartonske rolne toalet papira, tempera


Rolne toalet papira i nitne

Pored dobre volje treba da pripremite, naravno rolne toalet papira. Dovoljno je otprilike 5-6 rolni i nitne za spajanje rolni. Možete koristiti i drugi način spajanja kao što je kanap ili sl. Uglavnom veza ne treba da bude potpuno fiksna da bi se zmija mogla savijati.


Rolna toalet papira

Kada ste spremili potreban materijal krenite tako što ćete sve rolne malo spljoštiti a onda odrediti i obeležiti sredinu rolne. Po toj liniji, od ivice rolne, odmeriti 2cm i povući liniju pod pravilm uglom u odnosu na simetralu. Na taj način formirajte trougao, kao na slici. To uradite sa oba kraja rolne toalet papira.


sečenje makazama rolne toalet papira

U sledećem koraku makazama odsecite krajeve rolne po ranije obeleženim linijama. To uraditi sa svim rolnama.


Bušenje rupe na rolni toalet papira

Da bi se postavile nitne moraju da se izbuše rupe određenog prečnika. Na svakom „špicu“ rolne potrebno je izbušiti rupu. U ovom slučaju koristili smo nitne prečnika 4 mm. Probijačem smo lako izbušili odgovarajuće rupe. Ovo treba uraditi sa svim rolnama osim sa poslednjom. Ta poslednja će biti galva zmije i na toj rolni izbušite rupe samo sa jedne strane.


zmija  od kartonskih rolni toalet papira

Na kraju nitnama spojite kartonske rolne. Za postavljanje nitni postoje posebna klešta ali u nedostatku istih mogu poslužiti obična klešta ili čekić.


zmija  od kartonskih rolni toalet papira

Kakva bi to zmija bila bez zmijskog jezika. Jezik isecite iz crvenog kolaž papira i zalepite ga na poslednju rolnu koja predstavlja glavu zmije. Oči nacrtajte markerom ili zalepite okrugle konfete koje ste napravili od kolaž papira.


Farbanje temperama rolni toalet papira

I na kraju ono najvažnije. Dečija mašta i malo boje će od običnih rolni toalet papira napraviti veselu, šarenu zmiju. Za farbanje možete koristiti bilo koju boju za papir. U ovom slučaju su korišćene tempere.


zmija od kartonskih rolni toalet papira

Zabava može da se nastavi…

Related articles